

Ovo će vas okrepiti u hladnim danima: Donosimo vam recept za belu kiselu čorbu
Recept za belu kiselu čorbu će vas oduševiti
Ukoliko ste ljubitelji čorbi, bela kisela čorba će vas oduešviti. Ona će vas sigurno okrepiti u ovim hladnim danima, a mi vam donosimo recept za ovo jelo.
Recept za belu kiselu čorbu će isprobati sve domaćice
Naime, možete je poslužiti kao pre glavnog jela ili jesti kao poseban manji obrok.
Sastojci:
oko 250 g junetine
oko 250 g piletine
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 veza zeleni
180 g kisele pavlake
svež peršun
2 lovorova lista
2 žumanceta
1 kašika brašna
1 limun
so
biber u zrnu
Priprema
Iseckajte luk i prodinstajte ga na ulju da bude staklast. Prelijte ga s pola šoljice vode i čekajte da voda ispari.
Pročitajte: Volim da ostane i za sutra- Mirka Vasiljević uvek brine o ručku, a tu je i recept za nešto domaće, mirisaće cela kuća
Kada voda ispari, ponovo sipajte pola šolje vode i pustite da ispari. Na ovaj način luk neće plivati po čorbi. Potom u luk dodajte naseckano meso i propržite ga. Kada je meso gotovo dodajte krupnije isečenu šargarepu i peršun, celer i paštrnak.
Kada je povrće prodinstano, premestite sve u lonac ili ako ste dinstali u loncu ostaviti tu i dodajte biber u zrnu, lovorov list, pa nalitijte vodom da pokrije sadržaj lonca. Posolite po ukusu i kuvajte neka dva sata na umerenoj vatri uz povremeno mešanje.
Po potrebi dolivajte po malo vode. Kada je skuvano, dodajte još vode, začinite ako je potrebno još, dodajte kašiku brašna razmućenu u malo hladne vode. Umutiti viljuškom žumanca, dodajte kiselu pavlaku, sklonite lonac sa ringle i to sipajte u čorbu uz stalno mešanje.
Pročitajte: Idealan obrok za hladne dane- Recept za pogačice sa čvarcima će vas oduševiti
Na kraju dodajte sok od limuna i sve dobro promešajte.