

Omiljeni porodični desert: Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete odmah isprobati
Recept Saške Đoković za čokoladne mafine
Supruga Đorđa Đokovića, Saška osim što ima svoj privatni boznis i liniju kupaćih kostima i venčanica, sjajno se snalazi u svim sferama. Malo ko zna da ona obožava kuhinju i da su njene poslastice zaludele celu porodicu.
Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete odmah isprobati
Naime, ona je posvećena porodici, a neretko uživa u pripremi gastronomskih specijaliteta, a jedan od njih svakako je i recept Saške Đoković za čokoladne mafine koji svi članovi familije obožavaju.
Nekadašnja voditeljka danas ima 49 kilograma, te mnogi smatraju da je premršava, među prvima je naravno njena mama.
– Posle porođaja, u ovom trenutku imam 49 kg, mama kaže da sam toliko imala u petom razredu osnovne – otkrila je Saška za portal SVET, pa zato i može da uživa u blagodetima slatkiša.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni za čokolade mafine po receptu supruge Novakovog najmlađeg brata.
Pročitajte: Osim u pevanju, sjajna je i u kuhinji- Ovo je recept Anastasije Ražnatović za pitu sa mesom
Sastojci:
100 g lešnika
50 g ovsenog brašna
30 g organskog kakao-praha
60 g meda
prstohvat soli
voda po potrebi (može i kokosova)
1 banana
Kada je priprema glazure u pitanju potrebno vam je:
50 g crne čokolade 70% kakaoa
10-15 g kokosovog ulja
Priprema:
Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko želite.
Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.
Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.
Pročitajte: Saška Đoković za dva meseca skinula 21 kilogram- Novakova snajka svako jutro uzima ovaj napitak FOTO
Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.