

Obrok koji obara s nogu: Recept Ane Bekute za poznato francusko jelo će vas oduševiti
Recept Ane Bekute idealan je predlog za večeru
Pevačica Ana Bekuta osvojila je srca publike vanserijskim glasom i brojnim pesmama, a osim što je nadarena za muziku, prava je majstorica u spremanju raznih specijaliteta i poslastica. Jednom prilikom, u medijima se pojavio recept Ane Bekute za francuski specijalitet koji će vam se sigurno dopasti.
Recept Ane Bekute sprema se brzo i lako
Gostujući u emisiji kod Nataše Ilić pre mnogo godina, pevačica je pokazala da se odlično snalazi u kuhinji, te je pripremala jedan od najpoznatijih francuskih kiševa. U pitanju je Kiš Loren, jelo koje se vrlo brzo i jednostavno sprema ukoliko pratite recept Ane Bekute, a ukus je fantastičan.

Kiš Ane Bekute
Ana kaže da je ovo idealan obrok za večeru, ima izuzetno bogat ukus, hranljiv je i s razlogom obožavan širom sveta. Ovo jelo možete pripremiti na dva načina, sa lisnatim testom ili domaćim. Na vama je da odlučite.

Kiš Ane Bekute
Sastojci potrebni za pripremu obroka Kiš Loren:
Jedno pakovanje lisnatog testa
300 g mariniranih šampinjona
300 g šunke
300 g belog sira
200 g kačkavalja
Dve male pavlake
Dva jaja
Bibera (po ukusu)

Ana Bekuta
Recept Ane Bekute se priprema vrlo lako, brzo i uspeva baš svima, a dok spremate fil potrebno je i da zagrejete rernu na 200 stepeni.
Iseckati šunku i šampinjone vrlo sitno, pa dodati domaći beli sir, staviti pavlaku, jaja i biber i sve zajedno promešati. Testo staviti na podmazani pleh ili tepsiju i preko njega sipati smesu, narendati kačkavalj preko toga i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta. Kada bude gotov, shvatićete da je ovaj Kiš idealan za večeru.
Pročitajte – Prva dama Srbije je vrsna domaćica – Tamara Vučić otriva tajnu o najukusnijoj piti na svetu
Ukoliko više volite domaće testo, a ne lisnato kupovno ovo ukusno jelo možete pripremiti i na taj način s tim da ćete umesto pakovanja lisnatog testa, napraviti klasično domaće, a za to vam je potrebno:
200 grama brašna
100 grama omekšalog margarina
1 celo jaje
prstohvat soli

Kiš Ane Bekute
Pomešati u činiji brašno i so, pa dodati jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesiti najpre varjačom, a potom rukama. Ostaviti testo da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga tako da se lepo obloži pleh (prethodno obložen pek-papirom), tako da ivice izviruju iz posude. Preko testa poređati fil i zapeći u rerni, a ukus kada probate ovo jelo, probudiće sva vaša čula.