

Zdrava poslastica po receptu Tamare Grujić ostaviće vas bez daha: Obavezno isprobajte
Tamara Grujić, autorka i voditeljka emisije “Radna akcija”, kako je u više navrata priznala, veliki je gurman, ali i pravi majstor u pripremi raznih specijaliteta. S toga ne čudi što svaki recept Tamare Grujić naiđe na veliko interesovanje i pravo oduševljenje kod publike.
Recept Tamare Grujić za mafine nemoguće je da vam se ne dopadne
– Volim zaista sve. I meso, nebitno da li je pečenje, roštilj ili kuvano, ribe, plodove mora, paste, egzotičnu kuhinju, sve volim da probam.
– Imala sam prilike da u rubrici “Tačno po receptu” probam božanstvene specijalitete iz Indonezije, Brazila, Meksika… Uz to ako dodam kinesku kuhinju i suši, jasno vam je koliko sam konfuzna. Suprotno svemu što volim, moram da pazim na liniju jer se veoma lako gojim. Što sam starija, svesnija sam da nekih stvari jednostavno moram da se odreknem – rekla je ona jednom prilikom i dodala:
Pročitajte i – Voditeljka završila sa kolegom u krevetu – Muž je traži po hotelu, a kada je video rekao joj je samo ovo
– Ne mešam namirnice koje ne bi trebalo da se spajaju, kao što svi znamo proteine i ugljene hidrate, tako da je moja ishrana u poslednje vreme veoma jednostavna. Za doručak ovsene pahuljice, šumsko voće i jogurt, ili mleveno laneno seme i jogurt, proja, ili salata od rendanog kupusa, šargarepe i celera.
– Za ručak grilovano povrće ili samo pečurke, ili spanać sa prazilukom, za večeru riba ili piletina sa zelenom salatom. U velikom luku izbegavam brzu hranu i pekare, šta ću… – otkrila je.
Tokom jednog njenog gostovanja na Rts- ovoj radionici, recept Tamare Grujić za zdrave mafine koji je sprovela u delo privukao je veliku pažnju, a tom prilikom govoreći o jedinstvenom načinu ishrane koji praktikuje, otkrila je i koje namirnica je ubacila u svoju omiljenu poslasticu.
Recept Tamare Grujić za zdrave mafine bez šećera priprema se na sledeći način
Sastojci:
– 250 ml biljnog mleka (pirinčano mleko, bademovo, sojino)
– 250 g ovsenih pahuljica
– 1 jaje
– 2 kašike kokosovog brašna
– 2 kašike kakao praha
– 2 manje kriške bundeve (može i banana)
– 100 g urmi
– 1 kašičica praška za pecivo
– 100 g borovnica
– 100 g koštunjavog voća po izboru
Priprema:
Mleko pomešati sa ovsenim pahuljicama da malo nabubre. Umutiti jedno jaje pa dodati kokosovo brašno i kakao.
Sve sjediniti i dodati bundevu, urme bez koštica i prašak za pecivo. Od toga napraviti smesu kao od brašna pa sjediniti sa ovsenim pahuljicama, koštunjavim voćem i borovnicama.
Zagrjeati rernu na 220 stepeni, smesu rasporediti u korpice i peći 10 minuta, zatim smanjiti na 200 stepeni i peći još 35 minuta.
Recept Tamare Grujić namenjen je za decu, ali i starije koji imaju problema sa probavom i opstipacijom, a idealan je i za one koji su na dijeti.