

Tako to radi prava domaćica: Marijana Mićić oduševila receptom za hrskavu piletinu sa borovnicama
Recept Marijane Mićić za hrskavu piletinu sa borovnicama
Uskoro će se navršiti godinu dana otkako se Marijana Mićić ostvarila u najlepšoj životnoj ulozi – postala je majka. Po dolasku naslednice na svet lepa voditeljka odlučila je da promeni život iz korena, a nedavno se u jednoj emisiji pohvalila i svojim kulinarskim umećem.
Recept Marijane Mićić ćete odmah isprobati
Prilikom gostovanja u emisiji „Praktična žena” Marijana je podelila svoj recept za neverovatno ukusnu hrskavu piletinu sa borovnicama.
Sastojci za koricu:
300g mlevenog keksa
50g šećera
1 kašičica cimeta
100g otopljenog putera
Sastojci za beli fil:
340g krem sira
100g šećera
2 vanilin šećera
1 kašika brašna
1 jaje
Sastojci za sloj od borovnica:
300g borovnica
1 kašika brašna
1 kašika gustina
sok od jednog limuna
Sastojci za kranč sloj:
60g brašna
100g braon šećera
50g ovsenih pahuljica
1 kašičica cimeta
60g otopljenog putera
Priprema:
Pomešajte sastojke za koricu i obložite kalup po dnu i stranicama i pecite 8 minuta na 180 stepeni. Za to vreme pomešajte sastojke za beli fil mutilicom i prelijte preko pečene kore. Borovnice stavite u sok od limuna, a zatim ih ocedite i umešajte u smesu šećera, brašna i gustina i tako uvaljane borovnice sipajte preko belog fila. Pomešajte sastojke za kranč sloj tako da dobijete mrvičastu smesu koju stavite preko borovnica.Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.