Recept Dijane Đoković

31 maj, 2024 14:15

By

Isprobajte recept Dijane Đoković za kremasti delikates kom Nole nikako ne može da odoli

Recept Dijane Đoković za “markizu” veoma je jednostavan

Majka najboljeg tenisera sveta, Dijana Đoković nikada nije krila da se ne slaže i da ne praktikuje baš uvek način na koji se Novak i njegova supruga Jelena hrane, kao i da im se „ne meša u izbor. Na veliku radost uniučića Stefana i Tare, baka im sa puno ljubavi često priprema omiljena jela od kojih najviše vole palačinke.

Recept Dijane Đoković za “markiza” tortu koju Nole i njegova braća naprosto obožavaju

– Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.

– Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke, pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske – otkrila je Dijana Đoković jednim prilikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Ona je takođe svojevremeno otkrila da su kao dečaci, Nole i njegova braća obožavali razne poslastice, a pored bajadera, palačinki i keks torte, omiljeni recept Dijane Đoković njima je bio za “markiza” tortu, koja, kao što joj i nobl naziv kaže, vodi poreklo iz Francuske.

Recept Dijane Đoković


Ovaj neodoljivo kremasti delikates veoma je jednostavan za pripremu, karakteriše bogati ukus i raskošna tekstura, te bi svaki pravi sladokusac trebalo da ga zabeleži u svesku sa receptima.

Iako se „markiza“ u većini slučajeva priprema na univerzalan način, postoje izuzeci u zavisnosti od želja i ukusa, a mi vam predlažemo onaj originalni, koji je i omiljeni recept Dijane Đoković.

Sastojci:

2 dl svežeg mleka
400 g piškota
250 g maslaca
250 g čokolade za kuvanje
10 jaja
250 g šećera
250 g slatke pavlake
kašičica ruma

Priprema:

Najpre je potrebno odvojiti žumanca od belanaca. Mutite žumanca mikserom dok ne dobijete penastu smesu. Dok mutite, postepeno ubacujte 125 grama šećera dok se sve dobro ne sjedini.

Sipajte smesu u šerpicu, kuvajte nekoliko minuta, pa pred kraj ubacite čokoladu i rum. Kuvajte dok ne dobijete gladak fil.

Pročitajte i – Čuvena porodična poslastica – Dijana Đoković podelila recept koji Novak obožava

U međuvremenu umutite maslac i dodajte u smesu.

U drugoj posudi sjedinite belanca sa preostalim šećerom i mutite dok ne dobijete šam, pa ga umešajte sa čokoladnim filom.

Recept Dijane Đoković

 

Piškote potopite u mleko kako bi malo omekšale. Poređajte ih na dno okruglog kalupa prečnika 25 cm, preko njih sipajte krem i poravnajte. Piškote možete da poređate i uz krug kalupa, kao ogradu.

Odložite u frižider. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći. Na kraju, umutite slatku pavlaku i napravite šlag, pa dekorišite tortu čokoladnim mrvicama ili seckanim pečenim lešnicima, prenosi Hello.

Uživajte u poslastici!

IZVOR: Starmagazin

FOTO: Ata images/Shutterstock/Printscreen